AutoIsolatie

Meer rijplezier met minder lawaai: auto isolatie!

Hybride auto’s

Je zou verwachten dat een moderne hybride auto ook een stille auto is. Immers, de klacht van de andere weggebruikers is dat ze deze personenwagens vaak niet horen aankomen. Ironisch genoeg ervaren de inzittenden van een hybride auto hun wagen niet als ‘stil’. Dat komt omdat deze auto’s gemaakt zijn om zo zuinig mogelijk te rijden. Daarom besparen de fabrikanten op iedere gram extra gewicht, waardoor zo min mogelijk energie verloren gaat. En dus wordt ook bespaard op geluidsisolatie. Dit heeft tot gevolg dat het tikken van de regen op het dak, de herrie van de wielen of wielkasten (vooral op nat wegdek) en het gebrom of gegier van de motor bij een hoger toerental, geluiden zijn die behoorlijk heftig binnenkomen. Onze aanpak is specifiek en afdoende. Inmiddels hebben wij een aantal hybrides mogen isoleren en de reacties zijn lovend! Wij gaan dan ook grondig te werk. De Toyota Prius is de bekendste hybride personenauto, met  deze wagen hebben wij veel ervaring opgedaan. Maar de andere automerken hebben ook hybride modellen waarbij dit euvel zich kan voordoen, zoals de Volvo (V60 Hybride), Volkswagen (Jetta en Touareg), Mercedes (E300, S400), etc.

Terreinwagens

Robuuste terreinwagen zijn doorgaans slecht geïsoleerd. Niet echt een probleem bij de incidentele terreinritten, maar bij dagelijks gebruik wordt het geluid wel als hinderlijk ervaren. Daar kunnen wij wat aan doen met verbluffende resultaten.

Afname geluidhinder

Dankzij onze ervaring met de Toyata Prius komen wij inmiddels tot een reductie van 8 tot 9 Decibel (dB) bij hybride personenwagens. Daar zijn we trots op: elke 3 dB erbij is namelijk een verdubbeling van de geluidsterkte. Dus 9 dB minder is een zeer forse afname van het geluid. Bij de terreinwagens bereiken we zelfs een reductie van 11 dB (Landrover Defender)! Dit goede resultaat is te danken aan het gebruik van de juiste materialen en een goede combinatie daarvan. Bijvoorbeeld de geluidsinstallatie presteert vele malen beter omdat de deuren met ‘ontdreuning’ steviger gemaakt worden. Daardoor zijn de deuren een betere klankkast voor de speakers die daarin gemonteerd zijn.

Interesse? Neem contact op!