AutoIsolatie

Meer rijplezier met minder lawaai: auto isolatie!

Vrachtwagens en tractoren

Vrachtwagenchauffeurs brengen heel wat uren door in de cabine van hun vrachtwagen of truck. Het is belangrijk, met het oog op hun gezondheid en veiligheid, dat het geluidsniveau aanvaardbaar is. Ze moeten met volledige concentratie hun truck of vrachtwagen kunnen besturen. Autoisolatie.nl kan uw truck gegarandeerd stiller maken. Er is één beperking: geluiden die door de ruiten naar binnen komen kunnen niet geïsoleerd worden. Maar windgeruis via het dak, motorlawaai en bandengeruis kunnen wij zeker reduceren tot minstens 6 dB. Dit geldt ook voor tractoren.

De deur van onze werkplaats in Ede heeft een deurhoogte tot 419 cm, wat voldoende hoog is voor de meeste trucks en trekkers.

Veiligheid en preventie gehoorschade

Een voortdurende dreun of omgevingsgeluid kan de concentratie doen afnemen en vermoeidheid treedt sneller op. Verkeersfouten zijn dan zo gemaakt waardoor de verkeersveiligheid in het geding komt.

Voortdurende blootstelling aan een te hoog geluidsniveau, dus te lang en te hard, kan gehoorschade veroorzaken.  Bijvoorbeeld als de chauffeur acht uur doorbrengt in een vrachtwagen met een omgevingsgeluid van 80 dB. Bij 80 dB hebben we het over het constante lawaai van een drukke verkeersweg. En een zware vrachtwagen produceert zo’n 85 dB. Het terugbrengen van het aantal decibel in de vrachtwagen is dan ook een investering in de gezondheid en veiligheid van de chauffeur en de overige weggebruikers.

Interesse? Neem contact op!